Σύντομο Βιογραφικό

  

ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Fellow, Διεθνής Ακαδημία Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών
Επιστημονικός Διευθυντής των 37 ‘DYSLEXIA CENTERS – PAVLIDIS METHOD’
Καθηγητής > από 44 χρόνια σε τμήματα Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και σε Ιατρικές Σχολές γνωστών Πανεπιστημίων της Αγγλίας, της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

• Ο Εφευρέτης - Καθηγητής Γεώργιος Θ. Παυλίδης είναι Διεθνώς καταξιωμένη Αυθεντία στη Δυσλεξία, στη Διάσπαση Προσοχής και στην Οφθαλμοκίνηση. Επίσης είναι ο Εφευρέτης νέων τεχνολογιών και μεθόδων, παγκόσμιας αναγνώρισης και ακτινοβολίας.

• Νεότατος, μόλις 23 ετών ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.

• 30 ετών εξελέγη ομόφωνα Fellow, και 2 φορές ομόφωνα Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών.

• Έχει περισσότερες από 220 επιστημονικές δημοσιεύσεις, περιλαμβάνοντας 4 βιβλία στα Αγγλικά, που εκδόθηκαν από το γνωστό διεθνή εκδοτικό οίκο J. WILEY & SONS. Είναι Αξιοσημείωτο ότι Περίπου 30% των δημοσιεύσεών του σε επιστημονικά περιοδικά ή σε Διεθνή Συνέδρια είναι Προσκεκλημένες - invited.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

• Η διεθνής επιστημονική καταξίωσή του και η αναγνώριση της διεθνούς επιστημονικής του προσφοράς, καθώς και το ποιός είναι ως άνθρωπος, ίσως αντανακλάται και στις πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις (διεθνείς και Ελληνικές), μερικές από τις οποίες αναφέρονται παρακάτω:

• Fellow, International Academy for Research in Learning Disabilities (Ομόφωνα).
• τ. Αντιπρόεδρος, International Academy for Research in Learning Disabilities (Ομόφωνα).
• WHO's WHO IN THE WORLD. Εγκυκλοπαίδεια Προσωπικοτήτων Παγκόσμιας Ακτινοβολίας.
• WHO's WHO in America. Εγκυκλοπαίδεια Προσωπικοτήτων Αμερικής.
• WHO'S WHO in the Frontiers of Science and Technology. Εγκυκλοπαίδεια Προσωπικοτήτων της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, κλπ.

• Το 2004 του Απονεμήθηκε ο Ισόβιος Τιμητικός Τίτλος του Επίτιμου Fellow του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, ως αναγνώριση της επιστημονικής του προσφοράς. Ίσως είναι ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς Έλληνες επιστήμονες που έλαβαν τέτοια τιμητική διάκριση από Αγγλικό πανεπιστήμιο.

• Από 25 ετών Επιστημονικός Διευθυντής >15 μεγάλων Ερευνητικών Προγραμμάτων στην Αγγλία, Ελλάδα και ΗΠΑ.

• Τόσο σημαντική θεωρείται η εφεύρεσή του, ώστε τα παγκόσμια σοβαρά ΜΜΕ (π.χ. BBC, Times, Sunday Times, Observer, Pravda, USA Today, Washington Post, Medical News, κλπ) αναφέρονται εκτενώς και με ντοκιμαντέρ στο Τεστ και στη Μέθοδό του.

• Ιδρυτής και Διευθυντής Εργαστηρίων Δυσλεξίας και Οφθαλμοκίνησης σε γνωστά πανεπιστήμια της Αγγλίας, Ελλάδας και ΗΠΑ.

• Τα ερευνητικά του άρθρα στο επιστημονικό πεδίο της οφθαλμοκίνησης και της δυσλεξίας θεωρούνται όχι απλώς πρωτοποριακά, αλλά και η αντίστοιχη ερευνητική του εργασία η οποία δημοσιεύθηκε το έτος 1981 στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό NEUROPSYCHOLOGIA, κατέχει την 1η θέση παγκοσμίως σε επιστημονικές αναφορές ερευνητικών εργασιών, μια διάκριση που ελάχιστοι έλληνες επιστήμονες ίσως να έχουν επιτύχει, εντός και εκτός Ελλάδας και ασχέτως επιστημονικής ειδικότητας.

• Πρόεδρος 20 διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.

• Πρόεδρος όλων των Παγκοσμίων Συνεδρίων Δυσλεξίας, από το 1983 μέχρι σήμερα (Διεθνής Επιστημονική Αναγνώριση από τους κορυφαίους Συναδέλφους του).

• Στις 18 Σεπτεμβρίου 2006 ήταν ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς επιστήμονες που επελέγησαν από όλο τον κόσμο, από τις επιστημονικές επιτροπές του Λευκού Οίκου και της ΟΥΝΕΣΚΟ και προσκλήθηκε από την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ Κα. Λώρα Μπους, στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Αλφαβητισμού του ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ και της ΟΥΝΕΣΚΟ, για την πιθανή διεθνή εφαρμογή μέσω ΟΥΝΕΣΚΟ, του Βιολογικού Τεστ Παυλίδη.

• Διεθνής Αναγνώριση με Ευρεσιτεχνίες (Πατέντες). To 1989 του απονεμήθηκαν διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας (patents), στις: ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Αγγλία.
Αφορούν προηγμένη φωτο-ηλεκτρονική τεχνολογία αυτόματης καταγραφής και ανάλυσης οφθαλμοκινήσεων και τις εφαρμογές της στην έγκαιρη διάγνωση νευρολογικών, οφθαλμολογικών, νευρο-οφθαλμολογικών και ψυχο-εκπαιδευτικών προβλημάτων, όπως είναι η Σχιζοφρένεια, η Δυσλεξία και η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).
Αυτή η πλήρως αυτοματοποιημένη εφεύρεσή του θεωρείται τόσο προηγμένη διεθνώς, γι' αυτό και αποκτήθηκε από διακεκριμένους καθηγητές γνωστών πανεπιστημίων όπως των Πανεπιστημίων του Harvard, Boston, Penn State, Columbia των ΗΠΑ, Δανίας, Φιλανδίας, κλπ. Μέχρι πρόσφατα και για αρκετές δεκαετίες, ήταν το μοναδικό πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα καταγραφής και ιδίως ανάλυσης όλων των τύπων των οφθαλμοκινήσεων.

• Εφηύρε το μοναδικό διεθνώς, ακριβές, βιολογικό, προγνωστικό από την Προσχολική Ηλικία και διαγνωστικό τεστ του για τη δυσλεξία και για τη διάσπαση προσοχής, διεθνώς γνωστό ως ‘ΤΕΣΤ ΠΑΥΛΙΔΗ - PAVLIDIS TEST’. Οι εφευρέσεις του που πρωτοέγιναν στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ της Αγγλίας, είναι Διεθνώς γνωστές από το 1978 και είναι αναγνωρισμένες με διεθνείς πατέντες από την Αμερική, Καναδά, Γαλλία και Αγγλία.

• Η φωτο-ηλεκτρονική εφεύρεσή του είναι τόσο προηγμένη, που αποκτήθηκε από τα πλέον φημισμένα πανεπιστήμια, όπως το Harvard, Columbia, Penn State, Boston, της Δανίας, Φινλανδίας, κλπ.

• Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗ για την Αντιμετώπιση των Μαθησιακών Δυσκολιών, της Δυσλεξίας, της Αδεξιότητας, της Διάσπασης Προσοχής και της Παρορμητικότητας (ΔΕΠΥ) έχει ερευνηθεί εκτεταμένως από γνωστά Αγγλικά πανεπιστήμια και αποδείχθηκε ότι είναι 6 ως 8 φορές πιο Αποτελεσματική από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στα Ελληνικά σχολεία.

• Απόδειξη της παγκόσμιας αναγνώρισης και μοναδικότητας της εφεύρεσής του, αποτελεί το γεγονός ότι και από τις 5 ηπείρους και από 43 χώρες, φέρνουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα για προβλήματα Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής για το βιολογικό ΤΕΣΤ & ΜΕΘΟΔΟ ΠΑΥΛΙΔΗ. Έρχονται ακόμη και από τις πλέον προηγμένες χώρες του κόσμου, π.χ. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Ιρλανδία, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, κλπ..

• Δίδαξε και Ίδρυσε πολλά επιτυχημένα Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια σε πολλούς Δήμους ανά την Ελλάδα, από τα Χανιά μέχρι την Πτολεμαΐδα και δήμους της Θεσσαλονίκης, πάντοτε Αφιλοκερδώς-ΔΩΡΕΑΝ.

• Συχνά προσκαλείται και δίνει Διαλέξεις σε κατάμεστες αίθουσες διεθνώς και ανά την Ελλάδα και ως ο κύριος ομιλητής σε πολλά διεθνή και παγκόσμια συνέδρια καθώς και σε φημισμένα πανεπιστήμια, ακόμη και στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, στο Χάρβαρντ. Είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού, ώστε οι αίθουσες των διαλέξεών του είναι πάντοτε κατάμεστες.

• Είναι τόση μεγάλη η Διεθνής Αναγνώριση του επιστημονικού του έργου, που μολονότι είναι Ψυχολόγος, Προσκαλείται ως ο Κύριος-Guest Ομιλητής σε Παγκόσμια, Διεθνή, Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Συνέδρια ακόμη και Ιατρικά, όπως: Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νευροχειρουργικής, Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιολογίας, Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδοοφθαλμολογίας, Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδοχειρουργικής, Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Αγωγής, Συνέδριο Παιδιατρικής, Διεθνές Συνέδριο Αλφαβητισμού του ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ, Πανελλήνιο και Ευρωπαϊκό Συνέδριο BULLYING, Παγκόσμια Συνέδρια Δυσλεξίας, κλπ.

• To 1985 του έγινε Δημόσια Τιμητική Διάκριση από τον Δήμο Πολίχνης. Η απόφαση ελήφθη παμψηφεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πολίχνης (ίσως μια από τις ελάχιστες παμψηφεί αποφάσεις).
Απ’ όλες τις τιμητικές διακρίσεις, αυτή που πραγματικά ξεχωρίζει για τον κ. Καθηγητή, είναι η δημόσια τιμητική διάκριση που του απονεμήθηκε από τους ανθρώπους που τον γνωρίζουν από μικρό παιδί, από τους συνδημότες του, τους Πολιχνιώτες. Αυτοί με τους οποίους ήταν συμμαθητές, παίζανε μαζί και τώρα είναι γείτονες. Δηλαδή, όλοι αυτοί που διαχρονικά τον γνωρίζουν πολύ καλά, τίμησαν τον φίλο τους, τον άνθρωπο Παυλίδη εξίσου ή και περισσότερο από τον επιστήμονα.

• Οι πάντοτε ομόφωνες βραβεύσεις και εκλογές του, αποδεικνύουν τόσο την διεθνή, καθολική αναγνώριση της Επιστημονικής του προσφοράς, όσο και του ήθους του.


-------------------------------------------------------------


PROF. GEORGE Th. PAVLIDIS

gpavlidiss@yahoo.com  - 30-6978001844 (Mobilewww.dyslexiacenters.gr

• Prof. George Th. Pavlidis is an internationally acknowledged authority in Dyslexia, Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) and in Ophthalmokinesis.

• Inventor of new technologies and methods, recognised internationally.

• 23 years old began his academic career as lecturer in psychology, in Manchester, England.

• Professor for more than 44 years in departments of Psychology, Schools of Education and in Medical Schools of known Universities in England, Greece and the USA.

• Visiting Professor  in many English and USA Universities (Medical Schools and Schools of Education).

• Scientific Director of the 37 “DYSLEXIA CENTERS –PAVLIDIS METHOD”.

• Director of research grants in more than 12 major grants since 1975 in England, USA & Greece.

• Founder and Director of Dyslexia and Ophthalmokinesis Labs in universities in England, Greece and USA.

• Theses Supervision:  Successful supervision  > 25 M.Phil. and Doctoral Dissertations (Ph.D.) in England and the USA. Two (2) of them were awarded the Outstanding Dissertation of the year.

• 30 years old, he was unanimously elected Fellow and 2 times Vice-President of International Academy for Researches in Learning Disabilities.

• INTERNATIONAL RECOGNITION: For his scientific contribution, he was awarded many honorary titles and awards included:  WHO IS WHO IN THE WORLD,  WHO IS WHO IN AMERICA,  WHO IS WHO IN GREECE,  WHO IS WHO IN SCIENCE AND TECHNOLOGY, etc.

• The proof of the worldwide recognition and uniqueness of his biological test, comes from the fact that well educated families from the 5 continents and from 43 countries bring their children in Greece for the prognosis-diagnosis of Dyslexia and ADHD via the biological PAVLIDIS TEST and for his METHOD of treatment. They come even from the most advanced countries, e.g. USA, Canada, Australia, Austria, Belgium, Holland, Italy, Ireland, Denmark, Norway, Sweden, Switzerland, England, France, Germany, etc.

• In 2004 he was awarded the lifelong title of Honorary Fellow, Brunel University, England, as recognition of his scientific contribution. Perhaps he is one of the very few distinguished Greek scientists who received this honorary title from an English university.

• Chairman of 20 international scientific conferences and congresses.

• Chairman of all the World Congresses of Dyslexia, from 1983 up to todate.

• Inventor of the unique internationally, precise, objective, biological prognostic from the Preschool Age and diagnostic test for Dyslexia and ADHD, internationally known as ‘PAVLIDIS TEST’.

• International Patents His invention first took place in Manchester University, England in 1978 and is recognized by international patents in USA, Canada, France and England.

• His photo-electronic invention is so advanced, that it was acquired by well known universities, e.g. Harvard, Penn State, Boston, Columbia, Denmark, Finland, etc.

• White House USA In 2006 he was one of the very few distinguished scientists who were selected by the scientific committee of the White House and were invited in the The White House Conference on Global Literacy, by Mrs Lora Bush, the 1st Lady and Good Will Ambassador of UNESCO, for the possible international application via UNESCO, of his internationally unique biological test (Pavlidis Test).

• Publications He has more than 220 scientific publications in journals, international conferences, congress, including 4 books in English, published by the well known J. Wiley’s & Sons.

• About 30% of the papers-conference presentations were invited and in some a Keynote Speaker.

• His research in the scientific field ‘eye movement and Dyslexia’ is considered not only innovative, but also his relevant research published in 1981 in the journal ‘NEUROPSYCHOLOGIA’, holds the number 1 place worldwide in the number of citations from all the research papers of this field.

• Invited lectures in hundreds of prefectures, municipalities, societies, as well as in many research institutes and universities internationally, including the top university, Harvard.

• Guest-Keynote Speaker Even though he is a Psychologist, his scientific research is recognised as pioneering internationally in many other scientific fields.  Hence, he is invited as the Guest-Keynote Speaker in various International conferences and Congresses such as: European Conference of Neurosurgery, Pan-Hellenic Conference of Cardiology, Pan-Hellenic Conference of Paediatric ophthalmology, Pan-Hellenic Conference of Paediatric Surgery, Pan-Hellenic Conference of Special Education, American Conference of Optometry, The White House Conference on Global Literacy, Pan-Hellenic and European Conference on Bullying, World Congresses on Dyslexia, etc.

• Public interest in his research:  The public interest in the findings of his research is reflected in the over 100 international  TV documentaries,  radio interviews and to extensive positive  reporting  in professional, general  interest magazines and serious newspapers worldwide, including BBC, Times, Sunday Times, Observer, Pravda, USA Today, Washington Post, Medical News New Scientist, etc.

• The unanimously decided awards-elections, reflect the international recognition of his scientific contribution and his ethos.