Σύντομο Βιογραφικό

ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ 
Καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Fellow, Διεθνής Ακαδημία Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών
Visiting Professor, The University of Northampton, Αγγλία
Honorary Fellow, Brunel University, Αγγλία• Ο Εφευρέτης-Καθηγητής Γεώργιος Θ. Παυλίδης  είναι Διεθνώς καταξιωμένη Αυθεντία στη δυσλεξία, στη διάσπαση προσοχής και στην Οφθαλμοκίνηση. Είναι Καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά και ο Εφευρέτης νέων τεχνολογιών και μεθόδων, παγκόσμιας αναγνώρισης και ακτινοβολίας.
• Καθηγητής για περισσότερα από 44 χρόνια σε τμήματα Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και σε Ιατρικές Σχολές γνωστών Πανεπιστημίων της Αγγλίας, της Ελλάδας & των ΗΠΑ.
• Νεότατος, μόλις 23 ετών ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία ως Λέκτορας της Ψυχολογίας, στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
• 30 ετών εξελέγη ομόφωνα Fellow, και 2 φορές ομόφωνα Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών, που αποτελεί απόδειξη της Διεθνούς Επιστημονικής του Αναγνώρισης.
• Λόγω της Παγκόσμιας Επιστημονικής του Αναγνώρισης, του απονεμήθηκαν πολλοί τιμητικοί τίτλοι και βραβεύσεις, πάντοτε με ομόφωνες αποφάσεις και η βιογραφία του περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στο WHO IS WHO IN THE WORLD (Λεξικό Προσωπικοτήτων Παγκόσμιας Ακτινοβολίας), WHO IS WHO IN SCIENCE & TECHNOLOGY (Λεξικό Προσωπικοτήτων της Επιστήμης και της Τεχνολογίας), κ.λ.π.
• Το 2004, του Απονεμήθηκε ο Ισόβιος Τιμητικός Τίτλος του Επίτιμου Fellow του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, ως αναγνώριση της
προσφοράς του.
• Στις 18 Σεπτεμβρίου 2006 ήταν ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς επιστήμονες που επελέγη και προσκλήθηκε από όλο τον κόσμο από την επιστημονική επιτροπή του Λευκού Οίκου από την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ για τον Αλφαβητισμό, Κα Λώρα Μπους, στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Αλφαβητισμού του Λευκού Οίκου και της ΟΥΝΕΣΚΟ.
• Διεθνής Επιστημονική Αναγνώριση από τους κορυφαίους Συναδέλφους του: Ήταν διαρκώς ο Πρόεδρος όλων των Παγκόσμιων Συνεδρίων Δυσλεξίαςαπό το 1983 μέχρι το 2004.
• Ομόφωνα τιμήθηκε με την Προεδρία 18 διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.
• Εφηύρε το μοναδικό διεθνώς, ακριβές, βιολογικό,  προγνωστικό και διαγνωστικό τεστ από την Προσχολική Ηλικία, για τη Δυσλεξία και για τη
Διάσπαση Προσοχής (ΔΕΠΥ), διεθνώς γνωστό ως Pavlidis Test - Τεστ Παυλίδη. Οι εφευρέσεις του είναι αναγνωρισμένες με διεθνείς πατέντες από τις Η.Π.Α., Καναδά, Γαλλία και Αγγλία.
• Η φωτο-ηλεκτρονική εφεύρεσή του είναι τόσο προηγμένη, που αποκτήθηκε από τα πλέον φημισμένα πανεπιστήμια, όπως το HarvardColumbia, Penn State, Boston, της Δανίας, Φιλανδίας, κ.α.
• Απόδειξη της παγκόσμιας αναγνώρισης και μοναδικότητας της εφεύρεσής του, αποτελεί το γεγονός ότι και από τις  5 ηπείρους και από 35 χώρες, φέρνουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα στα Dyslexia Centers - Pavlidis Method 
 για προβλήματα Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής για το βιολογικό Τεστ & Μέθοδο Παυλίδη. Έρχονται ακόμη και από τις πλέον προηγμένες  χώρες του κόσμου, π.χ. ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Δανία, Ελβετία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, κλπ.
• Έχει περισσότερες από 210 επιστημονικές δημοσιεύσεις, περιλαμβάνοντας 4 βιβλία στα Αγγλικά, που εκδόθηκαν από το γνωστό διεθνή εκδοτικό
οίκο J. WILEY & SONS. 
• Συχνά προσκαλείται ως Κύριος Ομιλητής (Keynote Speaker) σε πολλά διεθνή και παγκόσμια συνέδρια καθώς και σε  φημισμένα  πανεπιστήμια της
Ευρώπης και των ΗΠΑ
, ακόμη και στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, στο Harvard. Είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού, ώστε οι αίθουσες των διαλέξεών του είναι πάντοτε κατάμεστες.
• Οι πάντοτε ομόφωνες βραβεύσεις και εκλογές του, αποδεικνύουν τη διεθνή αναγνώριση της επιστημονικής του προσφοράς καθώς και του ήθους του.  
• Η διεθνής επιστημονική καταξίωσή του και η αναγνώριση της διεθνούς επιστημονικής του προσφοράς, καθώς και του ποιoς είναι ως άνθρωπος, ίσως αντανακλάται και στις πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις (διεθνείς και Ελληνικές), μερικές από τις οποίες αναφέρονται παρακάτω:
 Fellow, International Academy for Research in Learning Disabilities.
 Τ. Αντιπρόεδρος, International Academy for Research in Learning Disabilities.
 WHO's WHO IN THE WORLD. Εγκυκλοπαίδεια Προσωπικοτήτων Παγκόσμιας Ακτινοβολίας.
 WHO's WHO in America. Εγκυκλοπαίδεια Προσωπικοτήτων Αμερικής.
 WHO'S WHO in the frontiers of science and technology. Εγκυκλοπαίδεια Προσωπικοτήτων της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.
 Διεθνής Αναγνώριση με Ευρεσιτεχνίες (Πατέντες). To 1989 του απονεμήθηκαν διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας (patents), στις: ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Αγγλία. Αφορούν προηγμένη φωτο-ηλεκτρονική τεχνολογία αυτόματης καταγραφής και ανάλυσης οφθαλμοκινήσεων και τις εφαρμογές της στην έγκαιρη διάγνωση νευρολογικών, οφθαλμολογικών, νευρο-οφθαλμολογικών και ψυχο-εκπαιδευτικών προβλημάτων, όπως είναι η Σχιζοφρένεια, η Δυσλεξία και η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Αυτή η πλήρως αυτοματοποιημένη εφεύρεση του θεωρείται η πλέον προηγμένη διεθνώς, γι' αυτό και αποκτήθηκε από διακεκριμένους καθηγητές γνωστών πανεπιστημίων όπως των Πανεπιστημίων του Harvard, Boston, Penn State, Columbia των ΗΠΑ, Δανίας, Φιλανδίας, κλπ. Μέχρι πρόσφατα και για αρκετές δεκαετίες, ήταν το μοναδικό πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα καταγραφής και ιδίως ανάλυσης όλων των τύπων των οφθαλμοκινήσεων.
 To 1985 του έγινε Δημόσια Τιμητική Διάκριση από τον Δήμο Πολίχνης. Η απόφαση ελήφθη παμψηφεί, (ίσως μια από τις ελάχιστες παμψηφεί αποφάσεις), από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πολίχνης. Απ’ όλες τις τιμητικές διακρίσεις, αυτή που πραγματικά ξεχωρίζει για τον κ. Καθηγητή, είναι η δημόσια τιμητική διάκριση που του απονεμήθηκε από τους ανθρώπους που τον γνωρίζουν από μικρό παιδί, από τους συνδημότες του, τους Πολιχνιώτες. Αυτοί με τους οποίους ήταν συμμαθητές, παίζανε μαζί και τώρα είναι γείτονες. Δηλαδή, όλοι αυτοί που διαχρονικά τον γνωρίζουν πολύ καλά, τίμησαν τον φίλο τους, τον άνθρωπο Παυλίδη εξίσου ή και περισσότερο από τον επιστήμονα.